امروز: یکشنبه 9 دی 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
لینک دوستان
بلوک کد اختصاصی

موزه

موزهدسته: تاریخ و ادبیات
بازدید: 38 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 7064 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 124

امروز را شاید بتوان به تعبیری عصر تعریف نامید عصری که همه سخت به دنبال یافتن تعاریف جامع و مانعی هستند از هر آنچه که می‌بینند، خواه تعریف معانی و خواه تعریف وقایع و اصول علمی «موزه» نیز از این قاعده کلی مستثنی نمانده است هر کس، بنا به نگاه و شناخت خود تعریفی از موزه ارائه داده که ذکر همه آنها خارج از حوصله این گفتار است ولی اگر تعریفی را که

قیمت فایل فقط 3,900 تومان

خرید

موزه

مقدمه

امروز را شاید بتوان به تعبیری عصر تعریف نامید. عصری که همه سخت به دنبال یافتن تعاریف جامع و مانعی هستند از هر آنچه که می‌بینند، خواه تعریف معانی و خواه تعریف وقایع و اصول علمی.

«موزه» نیز از این قاعده کلی مستثنی نمانده است. هر کس، بنا به نگاه و شناخت خود تعریفی از موزه ارائه داده که ذکر همه آنها خارج از حوصله این گفتار است.

ولی اگر تعریفی را که در اساسنامه ایکوم (شورای بین‌المللی موزه‌ها) است. بپذیریم شاید به تعریفی جامع دست یافته‌ایم که ما را بی‌نیاز از تعریف دیگر می‌سازد.

«موزه مؤسسه‌ای است دائمی و بدون هدف مادی که درهای آن به روی همگان گشوده است و در خدمت جامعه و پیشرفت آن فعالیت می‌نماید. هدف موزه‌ها تحقیق در مورد شواهد به جای مانده انسان و محیط زیست او، گردآوری، حفظ و ایجاد ارتباط بین این آثار به ویژه به نمایش گذاردن آنها به منظور بررسی و بهره‌وری معنوی می‌باشد.»

فصل اول

شناخت کلی نسبت به طرح


تاریخچه موزه

در لغت یونانی Musein موزین به معنی مقر زندگی بوده است. موزه Mouse الهه هند و صنایع در اساطیر یونان باستان بوده است. در سال 1290 هـ . ق تلفظ فرانسوی موزه به زبان فارسی راه یافت و پیشینه آن به سفرهای ناصرالدین شاه به اروپا برمی‌گردد. او در سفرها و دیدن موزه‌های آن دیار تصمیم به ایجاد مشابه آنها در ارگ سلطنتی تهران نمود و نام موزه به خود گرفت.

گشودن مجموعه‌های خصوصی به روی مردم در سده 17-18 رنسانس و پس از انقلاب صنعتی در انگلیس و اروپای غربی در سالهای 1850- 1750 افکار جدید اقتصادی اجتماعی به وجود آورد که همه از امتیازات اجتماعی بهره‌مند شوند. لذا در این ایام مجموعه‌های خصوصی با نام موزه در اختیار مردم قرار گرفت.

اولین موزه در سال 1683 میلادی موزه آشمولین در شهر آکسفورد انگلستان بود. در سال 1750 در کاخ لوکزامبورگ در شهر پاریس بخشی از مجموعه سلطنتی در معرض دید قرار گرفت و در نخستین سال انقلاب کبیر فرانسه موزه هنری لوور افتتاح شد. اوج استقبال مردم از موزه در سده‌های 19 و 20 میلادی بود.

معماری موزه

از قرون گذشته موزه های و گالری ها غالبا در بناهایی ساده و یا بناهای قدیمی و تاریخی دایر می شوند که به موز ه دایر می شدند که به موزه تغییر کاربری یافته بودند اما امروزه و با اهمیت یافتن نقش و تغییر جایگاه معماری پیوندی ناگسستنی میان ظرف و مظروف (معماری موزه و آثار درون موزه) بوجود آمده و بسیاری از هنرمندان وبنیاد های هنری پی به ارزش های معماری موزه ها پردهو سعی دارند تا حداکثر بهره راز از هنرمعماری در جهت پشبر د اهداف خود ببرند

امروزه جایگاه موزه ها فراتر از محلی صرفا برای حمل ، نگهداری و یا نمایش آثار هنری بوده و در بسیاری از موارد به شاخصه هایی منطقه ای ، ملی و بعضا مذهبی و سیاسی تبدیل گردیده اند . حدا از نقش فرهنگی و اجتماعی موزه ها ، می توان به نقش اقتصادی آنها د رجلب توریست اشاره نمود.

اهداف اصلی موزه

جمع آوری، مستند سازی ، حفظ، پژوهش ، تعبیر و نمایش صورتی از شواهد مادی به منظور نمایش کارهای هنری ، موسسه مورد نظر باید حفاظت هایی را در برابر خسارت ، سرفت ، رطوبت ، خشکی ، نور آفتاب و گرد و غبار به عمل آوری و این آثار را با بهترین نور پردازی به معرضا نمایش بگذارد. این امر ، بطور عادی به تقسیم آن مجموعه به

الف- اشیای مورد مطالعه     ب- اشیای نمایشی

عرصه بندی در موزه

در موزه باید بین مجموعه اشیا به نمایش در آمده  ،محور هدایت و بخش های اطلاع ر سانی هماهنگی بوجود آورد. برای هر موزه به نسیبت ارتباط آن با بازدید کننده سه عرصه تعریف می شود.

1- عرصه عمومی :  گالری ، کتابخانه ، آمفی نئاتر ( دسترسی بی واسطه)

2-    عرصه خصوصی : اداری ، انبارها، و غیره.....

3- عرصه عمومی -  خصوصی : رستوران ها، فضاهای تحقیقاتی ، آموزشی ، سرویس های بهداشتی و غیره...

قیمت فایل فقط 3,900 تومان

خرید

برچسب ها : موزه , پروژه , پژوهش , مقاله , جزوه , تحقیق , دانلود پروژه , دانلود پژوهش , دانلود مقاله , دانلود جزوه , دانلود تحقیق , موزه ادبیات، در مارباخ , موزه‌ای برای ادبیات , موزه‌ای به مثابه فانوس مفهوم طراحی , فضاهای نمایشگاهی , مجموعه‌های فرهنگی بزرگ , گالری‌های بزرگ هنر ملی , موزه‌های هنر معاصر , موزه‌های علوم، فن‌آوری و صنعت , موزه‌های شهری و موزه‌های تک موضوعی

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر