امروز: چهارشنبه 19 دی 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
لینک دوستان
بلوک کد اختصاصی

بررسی قابلیت گزارشگری مطلوب سیستم اطلاعات حسابداری شهرداری های استان اردبیل

بررسی قابلیت گزارشگری مطلوب سیستم اطلاعات حسابداری شهرداری های استان اردبیلدسته: مدیریت
بازدید: 36 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 104 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 139

این پژوهش در مورد ارزیابی قابلیت گزارشگری مطلوب سامانه اطلاعات حسابداری شهرداری های استان اردبیل است که هدف از انجام این پژوهش بررسی میزان پاسخ گویی گزارشگری مالی از دیدگاه استفاده کنندگان بود تا میزان رضایت آنان از موجود یک گزارشگری مالی شفاف در شهرداری ها را بیان کند چون استفاده کنندگان از راه گزارشگری شفاف مالی قادر خواهند بود که از چگونگی ارائ

قیمت فایل فقط 6,900 تومان

خرید

بررسی قابلیت گزارشگری مطلوب سیستم اطلاعات حسابداری شهرداری های استان اردبیل

چکیده :

این پژوهش در مورد ارزیابی قابلیت گزارشگری مطلوب سامانه اطلاعات حسابداری شهرداری های استان اردبیل است که هدف از انجام این پژوهش بررسی میزان پاسخ گویی گزارشگری مالی از دیدگاه استفاده کنندگان بود تا میزان رضایت آنان از موجود یک گزارشگری مالی شفاف در شهرداری ها را بیان کند. چون استفاده کنندگان از راه گزارشگری شفاف مالی قادر خواهند بود که از چگونگی ارائه خدمات جمعی و نحوه مصارف منابع آگاه شوند مسئولیت پاسخگوئی دولتها را ملزم می کند برای مواردی نظیر تهیه منابع مالی ، افزایش منابع مالی ، هدفهای که این منابع مالی برای تحقق آنها مصرف می شود دلایل منطقی ارائه نمایند.این پژوهش با توجه به هدف آن با طرح فرضیه هایی که پژوهشگر به شرح زیر مطرح نمود: 1-سامانه تامین اعتباردر شهرداری های استان اردبیل فاقد توانایی کنترل هزینه های برنامه ، طرحها و پروژه های مصوب سالانه رادارامی باشد.2- سامانه حسابداری دولتی مورداستفاده درگزارشگری مالی شهرداری های استان اردبیل فاقد توانایی گزارش دهی صورت های مالی به نحو مطلوب است.3- سامانه خزانه داری شهرداری های استان اردبیل فاقد قابلیت لازم مورد انتظار یک سامانه دریافت و پرداخت مطلوب وجوه است. برای همین   شهرداری ها استان اردبیل را که شامل 17 حوزه شهرداری می باشد مورد مطالعه قرار گرفت البته در این پژوهش از انجائیکه  بخش مالی شهرداری ها مدنظر بود به همین خاطر برای شخص کردن حجم نمونه از نمونه گیری خوشه ای (طبقه بندی شده)استفاده شد برای آزمون فرضیات اطلاعات لازم از راه پرسشنامه و با استفاده از نرم افزار SPSS برای آزمون فرضیات استفاده ودرنهایت هرسه فرضیه مورد آزمون تایید شد. در این پژوهش شخص شدکه شهرداری های استان اردبیل قادر به کنترل،گزارش دهی،سامانه دریافت وپرداخت مطلوب برخوردار نبود.


فصل اول :

کلیات پ‍‍‍ژوهش

1ـ 1 ـ دیباچه

دولت و واحدهای تابعه، شهرداریها و همچنین نهادهای عمومی غیر دولتی، از جمله سازمان‌های بزرگ بخش عمومی ایران محسوب می­شوند. بنابراین، با ارائه تحلیلی در مورد گزارشگری مالی این قبیل سازمانها می­توان سیمای وضعیت گزارشگری مالی بخش عمومی را یكی از ابزارهای اصلی ایفای مسئولیت پاسخگویی مقامات برگزیده و منصوب سازمانهای بزرگ بخش عمومی است برای دست یابی و ارتقای سطح مسئولیت پاسخگویی، شرایط لازم را فراهم كرد. با افزایش سطح مطالبات شهروندان دایر بر حق دانستن حقایق و پاسخ خواهی، دولتمردان و سیاستمداران كشورهای توسعه یافته و در حال توسعه را بر آن داشت تا نظام گزارشگری مالی نوینی را كه مبتنی بر مسئولیت پاسخگویی مجهز نمایند. چون در جوامعی كه دولتها بر اساس رای مستقیم مردم برگزیده می شوندتوان ناشی از اراده مردم است مسئولیت پاسخگویی عمومی دولت از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است . ولی گفته می شود که توجه ناكافی بر منابع مالی واقتصادی عمومی مقامات برگزیده شده و منصوب سازمانهای بزرگ بخش عمومی ایران ورشد ناچیز یا افت سطح مطالبات شهروندی در مورد حق دانستن حقایق و نظارت مردم‌سالار،از جمله دلایلی است كه نظام گزارشگری مالی بخش عمومی ایران را با نارسایی­های در خورملاحظه‌ای روبروساخته است. (باباجانی،حعفر،1378،ص 1و2)

در این میان، دگرگون سازی شهرداریهای كشور در برای افزایش هرچه بیشتر امور مشاركت‌پذیر مردمی و تلاش در ایجاد خودكفایی شهرداری‌ها از راههای ارائه خدمات و دریافت عوارض بابت خدمات انجام شده، اعمال مدیریت صحیح و تصمیمات مناسب و بهنگام شهرداران را ایجاب می‌نماید، اجرای سیاست دولتی مبنی بر خودكفایی شهرداری‌های كشور امكان‌پذیر نخواهد بود مگر با تجزیه و تحلیل صورتهای مالی كه بر مبنای بودجه عملیاتی، شهرداری در واحد مالی تهیه و تنظیم شده باشد، تحلیل و تفسیر این صورتهای مالی به مسئولین و شهرداران این امكان را خواهد داد تا نسبت به حذف درآمدهای پرهزینه و زائد و ایجاد درآمدهای سهل الوصول اقدام نمایند . و همچنین عوامل ایجاد كننده را نیز مورد تجزیه و تحلیل قرار دهند در این پژوهش پژوهشگر تلاش می كند تا ارزیابی دقیقی از وضعیت گزارشگری مالی شهرداری های استان اردبیل انجام داده و در صورت امكان پیشنهادهائی عملی و مناسب برای ارتقاء وضعیت گزارشگری این سازمان ارائه نماید

1ـ2ـ بیان مسئلهوانگیزه برگزیدن موضوع پژوهش

امروزه افراد جامعه بیش از هر زمان دیگری نسبت به آینده خودشان حساسیت نشان می­دهند. شهرداری­ها به عنوان یك سازمان عمومی برای پاسخگوئی به نیازهای اطلاعاتی مردم تلاش می­كنند گزارش عملكرد خود را در قالب اعدادوارقام ارائه نمایند.برای مثال : اگر كل حساب تراز افتتاحیه شهرداری اردبیل مبلغ 10265000ریال دارایی ها را نشان دهد و همان مبلغ بدهی و مازاد تخصیص یافته و نیافته را تشكیل داده باشد و بودجه مصوب ابلاغ شده از شهرداری ها برای سال مالی بالاشامل ماده‌های مختلف همچون ماده یك حقوق و دستمزد 540000ریال ،ماده دوارتباطات 250000 ریال،ماده‌سه‌اجاره210000ریال ماده چهار خرید خدمات 415000 ریال و . . .  در شهرداری تلاش می شود یا توجه به منابع در دسترس و شناسایی محل درآمدها تلاش می كند برای راهنمایی و كمك به دستگاه مدیریت علاوه بر صورتحساب هایی كه بطورمعمول در پایان دوره(صورتحساب درآمد و هزینه،صورتحساب مازاد و ترازنامه)تهیه‌وارائه می گردد در طی دوره مالی و یا فاصله های كوتاه نیز گزارش و صورتحساب های جداگانه تهیه می‌گردد كه اهم آن به قرار زیر است:

1ـ در آمدها وصولی و هزینه های انجام شده یك دوره و مقایسه آن با در آمدهای وصولی و   هزینه های انجام شده دوره قبل .

2ـ نمودار فعالیتهای مالی یكساله و مقایسه آن با برآوردهای بودجه و یا فعالیت های سال قبل.

 3ـ صورت وضعیت صندوق و بانك شامل صورتهای دریافت و پرداخت .

شفاف­سازی اطلاعات مورد ارائه به استفاده‌کنندگان از جمله، شهروندان، شورای شهر و مقامات ذیصلاح یكی از وظایف اصلی‌ شهرداری‌ها است بدین منظور برقراری یك نظام گزارشگری مالی­ مطلوب برای ایفای مسئولیت پاسخگویی شهرداری‌ها الزامی است. اطلاعات­ مالی توسط گروههای مختلف برای مقاصد گوناگون بكار گرفته می­شوند. شورای شهر، مردم و مسئولین دستگاه‌های دولتی مرتبط با شهرداری‌ها از استفاده‌كنندگان عمده گزارشات و سامانه مالی شهرداری‌ها می­باشند كه پاسخگو یا عدم‌ پاسخگو بودن این سامانه به استفاده‌كنندگان، نشانگر وضعیت این سامانه­هاست. سامانه مناسب از اجزایی تشكیل می‌شود كه زنجیروار عمل می­كنند و كاركرد نامناسب هرجزء این زنجیر می­تواند عملكرد كل نظام گزارشگری مالی را با مشكل روبروكند. بدیهی است طراحی و   به كارگیری یك نظام مناسب گزارشگری نیازمند دانش و تجربه كافی و مناسب است، که به نظر می‌رسد هم‌ اکنون در شهرداری‌های استان اردبیل با مشكلاتی روبرو است. و از آنجائی كه پژوهشگر برای یافتن پاسخ سوالات ذهنی خودكه اكثرمردم نیز با آن مواجه بودندكه چرا   شهرداری ها صورت مالی خود را به صورت شفاف ارائه نمی كنند چون همواره اختلافاتی میان اجرای طرحها و بودجه شهرها دیده می شد سوال اصلی مطرح شده این بودكه1- آیاسامانه گزارشگری مالی شهرداری های استان اردبیل ازقابلیت های مورد انتظار از یك نظام گزارشگری مالی مطلوب برخوردارمی باشد؟ 2- سامانه تامین اعتبار مورد استفاده گزارشگری مالی در شهرداری های استان اردبیل تا چه اندازه توانایی كنترل هزینه های برنامه، طرحها و پروژهای مصوب سالانه شهرداری ها  رادارد؟3-آیا سامانه حسابداری دولتی مورد استفاده در گزارشگری مالی شهرداری های استان اردبیل تا چه اندازه امکان توانایی گزارش دهی صورت های مالی رابه نحوه مطلوب رادارد؟ 4-سامانه خزانه داری مورد استفاده در گزارشگر مالی  شهرداری های استان اردبیل  تا چه اندازه امکان بازتاب اطلاعات مربوط به صورتهای مالی را دارد ؟ كه از چهار سوال بالاسوال اول به عنوان سوال اصلی وسه سوال بعدی به عنوان سوالات فرعی در نظر گرفته شد بنابراین در این پژوهش ضعف های نظام گزارشگری مالی شهرداری های نمونه استان اردبیل با  كسب نظر متخصصان مشخص و در صورت امکان پیشنهادهائی برای رفع این ضعف ها و تقویت نظام گزارشگری مالی سازمانهای یاد شده ارائه خواهد شد.

1ـ3ـ اهمیت و ضرورت انجام پژوهش:

مدیریت دولت در امور اقتصادی از آن برای تاثیر اساسی در سرنوشت ملت دارد که اقتصاد ما اقتصاد دولتی است ، شکوفایی اقتصاد دولتی نتایج پر بار برای تمام شئون کشور و رکود اقتصادی بحرانهای مهیبی برای آن به دنبال دارد . پس امور اقتصادی دولت مهم و پاسخگویی در زمینه امور اقتصادی مهمتر است . مسئولین باید به آنچه که حق مردم ایجاب می کند در زمینه مسائل اقتصادی و دخل و خرج های دولتی به آنها گزارش دهند . مطالعه در زمینه های بالاو مقایسه وضع موجود در ایران و تشخیص نارسایی های اساسی گزارشگری مالی دولتی ، به منظور دستیابی به نظام های مناسب و قابل اجرا با در نظر گرفتن شرایط ، امکانات و مقررات کشور ، یک ضرورت اساسی است.

برای پاسخ به این ضرورت باید برنامه های مطالعاتی کوتاه مدت و بلند مدتی به منظور فراهم نمودن زمینه های لازم برای تدوین چهارچوب نظری و استانداردهای حسابداری و گزارشگری مالی دولتی صورت پذیرد . با توجه به یکی از ارکان اساسی نظام های مردم سالار پاسخگویی است و یکی از این ابزارهای اصلی برای پاسخگویی برقراری نظام گزارشگری مالی است. (باباجانی،جعفر،1378،ص3)

1ـ4ـ اهداف پژوهش:

هدف های کلی پژوهش شامل موارد زیر است:

1-ارزیابی دقیق گزارشگری مالی موجود در شهرداری های استان اردبیل و مقایسه آن با  نحوه گزارشگری مالی مطلوب با توجه به عوامل تعیین  شده.

2-تعیین عوامل اصلی موثر درسامانه گزارشگری مالی شهرداری های استان اردبیل با استفاده از سامانه گزارش مطلوب .

3-ارزیابی عملکردسامانه های اطلاعاتی درحسابداری مالی و تامین اعتبار و سامانه خزانه داری باتوجه به شاخص موثر در گزارشگری مالی شهرداری های استان اردبیل.

1ـ5ـ فرضیه های پژوهش:

1-سامانه تامین اعتباردر شهرداری های استان اردبیل فاقد توانایی کنترل هزینه های برنامه ، طرحها و پروژه های مصوب سالانه رادارامی باشد.

2- سامانه حسابداری دولتی مورداستفاده درگزارشگری مالی شهرداری های استان اردبیل فاقد توانایی گزارش دهی صورت های مالی به نحو مطلوب است.

3- سامانه خزانه داری شهرداری های استان اردبیل فاقد قابلیت لازم مورد انتظار یک سامانه دریافت و پرداخت مطلوب وجوه است.

1ـ6ـ روش پژوهش:

روش پژوهش به صورت پیمایشی و میدانی می باشد انجام این پژوهش از نوع قیاسی- استقرائی می باشد.

بدین ترتیب پژوهشگر برای جمع آوری اطلاعات آغازین و کلی و همچنین در تدوین چارچوب نظری وپیشنیه پژوهش به صورت کتابخانه ای وبا استفاده از مقالات و نوشته های موجود در سایت های اینترنتی وکتابخانه های دانشگاه ها عمل خواهد کرد وبرای جمع آوری اطلاعات مورد نیاز در زمینه شناخت سامانه اطلاعات حسابداری شهرداری های استان اردبیل و همچنین برای تاییدیاردفرضیات به شیوه استقرایی عمل خواهد کرد.ازسوی دیگراین پژوهش ازنوع كاربردی است.

1ـ7ـ روش جمع آوری اطلاعات :

در این پژوهش جمع آوری اطلاعات به روش های زیر انجام می گیرد .

1-    مطالعات کتابخانه ای:

الف- استفاده از پایان نامه های مشابه ، کتب موجود در کتابخانه ای دانشگاهها ، مقالات       نوشته های موجود در سایت های اینترنتی .

ب- اسناد ومدارک مربوط موجود در سازمان های  مورد نظر.

2-مطالعات میدانی:

در مطالعات میدانی از روشهای زیر استفاده خواهد شد :

الف- مصاحبه : برای شناسایی سامانه اطلاعات شهرداری های مورد نظر نیازهای اطلاعات آنها علاوه بر استفاده از اسناد ومدارک موجود در این سازمان ها از روش مصاحبه با مسئولین ذ یربط نیز استفاده خواهد شد.

ب- پرسشنامه:در این پژوهش اطلاعات لازم برای آزمون فرضیات به روش پرسشنامه گرد آوری خواهد شد.

1ـ8ـ قلمروپژوهش:

قلمرو مو ضوعی پژوهش: بررسی قابلیت گزارشگری مطلوب سامانه اطلاعات حسابداری ، لازم به یادآوری است که منظور از اصطلاح مطلوب در عنوان بالاهمان سامانه ای است که نیازهای اطلاعاتی مد یریت را برای تصمیم گیری های مالی را تامین می کند.

قلمرو مکانی شهرداری های استان اردبیل می باشد.

قلمرو زمانی پژوهش: به طورصرف یك سال مالی1385می باشد.

از آنجایی كه سامانه حسابداری برای شهرداری ها بایستی به شیوه‌ای طرح ریزی شود تا هر زمان كه مدیران و افراد ذینفع و یا قانون مقرر می دارد بتوان نسبت به تهیه و تسلیم صورتهای مالی اقدام نمود. به موجب قانون سال مالی در شهرداری ها از اول فروردین ماه آغازو در پایان اسفند خاتمه می یابد ولی دوره عمل بودجه هر سال تا 15 اردیبهشت ماه سال بعد خواهد بود و تعهداتی كه تا آخر اسفند هر سال به تعهددرآمده باشدتا خاتمه دوره عمل بودجه از محل اعتبارات مربوطه قابل پرداخت است به همین خاطر یك سال مالی رابرای تطبیق با بودجه همان سال گزینه شده است.

1ـ9ـ‌ متغیرهای پژوهش :

در این پژوهش متغیرهای استفاده شده برای ارزیابی عملکردسامانه های گزارشگری مالی باتوجه به فرضیه 1-كنترل بودجه به عنوان متغیرمستقل وکنترل هزینه ها به عنوان متغیر وابسته درفرضیه2-حسابداری دولتی به عنوان متغیرمستقل وگزارشگری مالی به عنوان متغیروابسته ودرفرضیه 3- خزانه داری مورداستفاده شهرداری ها به عنوان متغیرمستقل وسامانه دریافت و پرداخت به عنوان متغیروابسته درنظرگرفته شده است.

1-10-محدویت های پژوهش :

 در این پژوهش به علت اینکه در سطح شهرداری های استان اولین بار صورت می گرفت به همین خاطر محدودیت   ـ هایی از جمله :

1- عدم همکاری لازم کارکنان قسمت مالی با پژوهشگر

2- عدم تقسیم مناسب وظایف در قسمت مالی که ناشی از سلیقه ای انتخاب شدن کارکنان مالی از راه شوراهای شهرها که بعضی از کارکنان با اصول اولیه حسابداری آشنایی کافی نداشتند که باعث می شد که پژوهشگر در پخش پرسشنامه وسواس نشان دهد.

1ـ 11 ـ تعریف واژگان واصطلاحات كلیدی :

نظام گزارشگری مالی :

 این اصطلاح به کلیه سامانه هایی که برای ثبت و نگهداری فعالیتهای مالی و کنترل بودجه‌ای مورد استفاده قرار می گیرد و مجموعه گزارشهای مالی که از این سامانه هااستخراج می شود اطلاق     می گردد .(كمیته تدوین استانداردهای حسابداری ،1384،ص285)

بودجه :

‌عبارت است از یک برنامه جامع مالی که در آن کلیه خدمات و فعالیتها و اقداماتی که باید در طی سال مالی انجام شود ، همراه با برآورد مبلغ و میزان مخارج و درآمدهای لازم برای تامین هزینه انجام آنها که پس از تصویب قابل اجراست .(مهدوی،غلامحسین،1384،ص،48)

تامین اعتبار :

عبارت است از اختصاص دادن تمام یا قسمتی از اعتبارمصوب برای هزینه معین ( اقوامی ، داود ، باباجانی،چعفر، 1380 ، ص196)

کنترل بودجه :‌

به مجموعه‌ای از روشها شامل ثبت و نگهداری حسابها و گزارشهای بودجه‌ای اطلاق می شود که در اجرای قوانین و مقررات برای کنترل بودجه مصوب صورت می گیرد تا اطمینان حاصل شود که هر وجهی در محل خود به مصرف برسد و هیچ هزینه‌ای از اعتبار مصوب تخصیص یافته تجاوز ننماید .(بیات،اكبری،1382،ص28)

حسابداری دولتی :

          ارائه مطلوب همراه با افشا کامل وضعیت مالی و نتایج عملیات مالی حسابهای مستقل و گروه حسابهای واحد دولتی را طبق اصول پذیرفته شده حسابداری تعیین و نمایش رعایت پیش بینی های قانونی و قراردادهای مالی مربوط را امکان پذیر می سازد .

(اقوامی،داود،باباجانی،جعفر،1380 ،ص 34)

حساب مستقل :

          حساب مستقل بعنوان واحد حسابداری و مالی شامل مجموعه‌ای از حسابها برای ثبت وجوه نقد و سایر منابع مالی ، همراه با کلیه بدهی های مربوط و حقوق باقیمانده و جزئیات تغییرات در آنها به منظور انجام فعالیتهای خاص یا تحصیل اهداف معین بر طبق مقررات و محدودیت های خاص پیشنهادی تعریف می شود .(مهدوی ،غلامحسین،1384، ص 150 )

خزانه داری :

          مدیریت جامع فرآیندهای نقدی و آنالیز عملکرد سازمانی ، به سخن دیگر برنامه ریزی و کنترل عملیات دریافت و پرداخت وجوه نقد ، چک و سفته در سازمان می باشد .( مهدوی، غلامحسین، 1384، ص 158)

قابلیت لازم : منظور ارزیابی سامانه خزانه داری است چون حساب درآمدهای شهرداری كه همان سامانه خزانه داری است پس با گزارشگری مالی ارتباط دارد .(بهرامی، پورنگ ، 1380 ، ص 65)

واژه مطلوب : واژه مطلوب مورد استفاده در فرضیه ها این است كه به مسئولین و شهرداران در تفسیر صورتهای مالی این امكان را می دهد تا بتوانند مقایسه‌ای بین رویدادهای مالی كه اثر سوء دارند و همچنین رویدادهایی كه اثر مثبت بر صورتهای مالی دارند را با هم مقایسه و مورد تجزیه و تحلیل قرار دهند تا گزینه مطلوب را انتخاب كنند . (بهرامی، پورنگ ، 1380 ، ص 65)

1-12- ساختار پژوهش :

 این پژوهش شامل پنج فصل به شرح زیر است :

فصل اول : کلیات پژوهش که شامل دیباچه، بیان مسئله، اهمیت و ضرورت پژوهش ، هدف پژوهش ، ضرورت پژوهش و روش گرد آوری اطلاعات و روش آماری ، قلمرو پژوهش ، محدویت پژوهش و تعریف واژگان می باشد.

فصل دوم : شامل سه گفتار که عبارتند از :

گفتار اول : مفاهیم حسابداری و گزارشگری مالی و دولتی

گفتار دوم : شهرداری ها و گزارشگری مالی شهرذاری ها

گفتار سوم : پیشینه پژوهش

فصل سوم : شامل روش شناسی پژوهش و جامعه آماری و ساختار پرشس نامه می باشد .

فصل چهارم : شامل اطلاعات جمعیت شناسی و آزمون مربوط به فرضیه ها می باشد .

فصل پنجم : شامل نتیجه گیری وپیشنهادها پژوهش می باشد و در پایان پیوست ها و نگاره ها آمده است.


فصل دوم :

چار چوب نظری و پیشینه پژوهش


گفتار اول : مفاهیم حسابداری و گزارشگری مالی و دولتی

2ـ1ـ1ـ دیباچه

افزایش رقابت و پیشرفت­های فن­آوری تحولات زیادی را در عرصة فعالیت­های اقتصادی ایجاد نموده است. شركت­ها برای بقاء و رقابت با یكدیگر و حفظ سهم بازار و توسعه فعالیت‌های خود بایدروش­های سازماندهی و مدیریت، روش كار و تولید محصولات و یا ارائه خدمات، مدیریت ریسك و رابطه با دیگر سازمانها (رقبا ـ همكاران تجاری ـ تهیه‌كنندگان مواد اولیه) را تغییر دهند. شركت­هایی در رقابت موفق هستند كه بتوانند به مشتریان خود (داخل و خارج سازمان) توجه بیشتری داشته باشند و همچنین از ویژگی­ تصمیم­گیرهای غیرمتمركز برخوردار بوده و زمان و هزینه اجرای فعالیت­های كلیدی خود را كاهش دهند.

امروزه شركت­های موفق اقتصادی برای پاسخگویی سریع به تغییرات تجاری، سامانه های اطلاعاتی و اطلاعات مورد نیاز مدیریت را به نحوی تغییر داده‌اند تا بتوانند با تعریف مناسب از مزیت­های نسبی سازمان، قدرت پاسخگویی سریع به نیازهای مشتریان و همچنین كاهش هزینه­های تولید و افزایش سهم بازار را با حفظ كمیت محصول در سرلوحه فعالیتهای خود قرار دهند. از این رو ،در ارزیابی معیارهای اندازه­گیری عملكرد و گزارش­های مالی و غیرمالی تغییرات چشمگیری در سازمان بوجود آمده است.

درواقع ، امروزه گزارشگری باید با تغییر نیازهای استفاده‌كنندگان حركت نماید، و در غیر این صورت کارآمدی و اثر بخشی را ازدست می­دهد. بدون شك این موضوع زمانی از اهمیت بسزایی برخوردار می‌شود كه بقاء حرفه حسابداری را در گرو پذیرش تغییرات اصولی در راستای تغییرات انجام شده در بنگاه­ه‌های اقتصادی و فضای تجارت جهانی بدانیم(كزازی، 1382،ص 25)

رشد فزاینده فعالیتهای اقتصادی در دنیای امروز بخصوص برای سازمان‌هایی كه در دنیای پرشتاب رقابت حضوری فعال دارند، موجب بروز مسائل پیچیده مالی گردیده است. برای پاسخگویی به این مسئله و ارائه راه‌حل­ها و تصمیم­گیریهای صحیح ضرورت گزارش‌های مالی بهنگام و جامع از جمله نگرانی‌های مدیران اجرایی بنگاه های اقتصادی شده است.

امروزه، نظامهای اطلاع‌ رسانی سبب هموار شدن ارتباطات و توانایی تجزیه و تحلیل اقتصادی و مدیریت در سطح جهان برای شركت‌ها شده است. بنابراین، مهیا ساختن اطلاعات صحیح برای تمام سطوح سازمان، از اهم دل‌مشغولی‌های مدیریت سازمانهای امروز و فردا است. امروزه مشتریان به آسانی و با شتاب می‌توانند از قیمتها و كیفیت فرآورده ها در بازار آگاه شوند. این امر حلقه رقابت را تنگتر  ساخته و سازمان‌ها را وادار کرده به نظام اطلاع‌رسانی و گزارشگری مالی توجهی ویژه معطوف دارند. فن‌آوری اطلاعات، سازمان را بصورت شبكه­ای از تیم‌های كاری درآورده است كه برای انجام كارهای ویژه­ای، چهره به چهره و یا به گونه الكترونیكی گرد هم می‌آیند تا بصورت مشترك اهداف سازمان را محقق سازند.

در این میان شاخص های اقتصادی از جایگاه ویژه برخوردارند و همانطور که مدیران و سیاستگذاران اقتصادی در سطح ملی روند تحولات متغیرهای کلان راهبردی و سیاستهای اتحاذ شده را مورد ارزیابی قرار می دهند، مدیران سطح محلی نیز باید روند تحولات این متغیرها و اثرات سیاست های کلان بر جامعه را بررسی نمایند تا ارزیابی دقیقی از برآیندهای سیاست های ملی و سیاست های محلی بر شهر و اقتصاد شهر داشته باشند.(سازمان شهرداریهای کشور،1383، ص80 )

امروزه از اطلاعات بعنوان عامل اصلی كسب قدرت یاد می­شود، و سازمانی را در عرصه اقتصادی موفق قلمداد می­كنند كه بتواند تسلط واقعی بر اطلاعات داشته و از آنها بعنوان دستمایه اتخاذ راهبردی اصولی برای تصمیم­گیری صحیح بهره گیرد. این روند كه از دهه 1950 شروع شده هم اكنون جلوه و شتاب دیگری بخود گرفته است به طوری كه تمامی ابعاد سازمان در گستره كاربرد نظام‌های اطلاعات و گزارشگری از اهمیت ویژه برخوردار شده است. (کزازی، 1382، ص 29)

2-1-2)تعریف حسابداری و حسابداری دولتی

الف )تعریف حسابداری

حسابداری از لحاظ عملکرد و و کارکردی که دارد،از زوایای گوناگون و متفاوت به شرح زیر بررسی می شود:

1ـ حسابداری یک فعالیت خدماتی است ،زیرا از راه فراهم کرددن اطلاعات مالی به منظور تصمیم گیری و قضاوت در باره چگونگی ایجاد،توسعه و مصرف منابع در واحدهای اقتصادی ،به اشخاص ذیحق ،ذینفع و ذیعلاقه خدمت می کند.(عالی ور، 1382 ، ص 36 )

  2ـ حسابداری هنر تفسیر ،اندازه گیری و انتفال نتایج فعالیت ها ،عملیات و دیگر رویدادهای اقتصادی است.(نبوی ، 1341 ،ص 11)

3ـ حسابداری زبان تجاری است.اصطلاحاتی نظیر دارایی ،بدهی،سود خالص،گردش وجوه نقدوسود هر سهم نمونه هایی از واژگان فنی حسابداری است که در دنیای تجاری امروز به نحوی گسترده به کار بسمت می شود.(هندرکسن ، 1382 ، ص 109)

4ـ حسابداری ابزارحسابخواهی و پاسخگویی می باشد و حسابداری بهترین مکانیسم شناخته شده ای است که امکان حسابخواهی و پاسخگویی را توسط مدیریت واحداهای اقتصادی،به ویژه سازمانهایی که در آنها مدیریت از مالکیت جداست ،فراهم می آورد.( هندرکسن ، 1382 ، ص 109)

5ـ حسابداری را می توان یک دانش توصیفی،تحلیلی نامید.زیراآثارمالی انبوه،معاملات،فعالیت ها وعملیاتی را که توصیف کننده رخداداهای اقتصادی است،شناسایی می کند وپس این آثار را از راه اندازه گیری،طبقه بندی وتلخیص،به اطلاعات نسبتا محدود اما با اهمیت و مرتبط با یکدیگر تحلیل می دهد به گونه ای که این اطلاعات به نحوی صحیح در هم آمیخته و گزارش شوند،گویای اوضاع مالی ونتایج عملکرد واحدهای اقتصادی خواهد بود.(نوروش ،1380 ، ص35 )

6ـ حسابداری را می توان یک سامانه اطلاعاتی نامید که واحد اقتصادی رخدادهای مالی به عنوان داداه یا ورودی می پذیرد،پردازش می کندو نهایتا به شکل گزارش های مختلف که خروجی یا ستانده این سامانه محسوب می شوند،ارائه می نمایند

جهت دریافت فایل بررسی قابلیت گزارشگری مطلوب سیستم اطلاعات حسابداری شهرداری های استان اردبیل لطفا آن را خریداری نمایید

قیمت فایل فقط 6,900 تومان

خرید

برچسب ها : بررسی قابلیت گزارشگری مطلوب سیستم اطلاعات حسابداری شهرداری های استان اردبیل , سیستم اطلاعات حسابداری , روش شناسی پژوهش , شهرداری ها و گزارشگری مالی شهرداری ها , حسابداری حساب مستقل , مدیریت , دانلود بررسی قابلیت گزارشگری مطلوب سیستم اطلاعات حسابداری شهرداری های استان اردبیل , سیستم اطلاعات , شهرداری های استان اردبیل , پروژه دانشجویی , دانلود پژوهش , دانلود

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر