امروز: چهارشنبه 19 دی 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
لینک دوستان
بلوک کد اختصاصی

بررسی عوامل استرس زا از دیدگاه دانش آموزان دختر مقطع دبیرستان شهرستان آمل در سال تحصیلی 83ـ1382

بررسی عوامل استرس زا از دیدگاه دانش آموزان دختر مقطع دبیرستان شهرستان آمل در سال تحصیلی 83ـ1382دسته: علوم اجتماعی
بازدید: 40 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 24 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 29

مقدمه صحبت از استرس نوجوان را با گفته ای از آیت ا… حسن زاده آملی شروع می كنیم حسن زاده آملی (1375) در خصوص در رابطه سعادت و شقاوت فرد معتقد است «نطفه ، مربی ، اجتماع و دوستان از جمله اصولی هستند كه در سعادت و شقاوت فرد نقش سبزایی دارند» احمد احمدی (1383) در خصوص استرس می نویسد «بلوغ استرس و فشار است استرس هر نوع محرك یا تغییر در محیط

قیمت فایل فقط 1,900 تومان

خرید

بررسی عوامل استرس زا از دیدگاه دانش آموزان دختر مقطع دبیرستان شهرستان آمل در سال تحصیلی 83ـ1382 

مقدمه

صحبت از استرس نوجوان را با گفته ای از آیت ا حسن زاده آملی شروع می كنیم . حسن زاده آملی (1375) در خصوص در رابطه سعادت و شقاوت فرد معتقد است :

«نطفه ، مربی ، اجتماع و دوستان از جمله اصولی هستند كه در سعادت و شقاوت فرد نقش سبزایی دارند»

احمد احمدی (1383) در خصوص استرس می نویسد : «بلوغ استرس و فشار است . استرس هر نوع محرك یا تغییر در محیط داخلی و خارجی است كه ممكن است باعث اختلال درتعادل حیاتی بدن گرد و در شرایط خاصی بیماری زا باشد . استرس دوران بلوغ باعث هیجانها ، مشكلات عاطفی و گاهی روانی می شود می توان گفت كه اشكالات عاطفی نوعی واكنش نسبت به تغییرات و انقلابات طبیعی دوران بلوغ است».

وهمچنین محمدتقی براهنی و همكاران (1375 ـ 1363) (1383) (1630) در این خصوص می نویسد «كه آدمیان برای آنكه به طرز بهنجاری به كار و كوشش بپردازد بایستی كمی فشار روانی احساس كنند برانگیختگی هیجان ملایم آدمی در جریان ملایم آدمی در جریان اجرای كاری ، ؟؟؟ عهده دارد شیار نگه می دارد برای اینكه دستگاه عصبی درست كار بایستی میزان یعنی تحریك به آن وارد شود . اما در عین حال فشار شدید طولانی دارای اثرهای آسیب زای فیزیولوژیابی و روانشناختی است»

اهمیت و ضرورت موضوع تحقیق

          به علت اینكه استرس در سطح وسیعی از دانش آموزان در مدرسه وجود دارد باعث مشكلات و اختلالاتی در یادگیری در رفتار آنان می شود . با شناخت عوامل ایجاد كننده فشار روانی و معرفی آن به مسئولین دست اندركار آموزش و پرورش و مدیران مدرسه در گامش فشار روانی اقدام شود .

تعریف عملیاتی متغیر و اصطلاحات

1. عوامل شناختی : به مجموعه ارزیابی یا نگرش دانش آموز تلقی می گردد كه نسبت به فرد بخصوص یا (معلم) در موقعیت درسی در زمان قبل كلاس یا بعد از كلاس دارد .

2. شیوه های تدریس به وسیله ی معلم : بیان كردن درس بدون احاطه علمی (مثالها و دلیلهای علمی) و همچنین ارزیابی و نگرشی كه معلم نسبت به دانش آموز هنگام پاسخگویی و یا ورقه امتحانی دارد .

3. روابط بین دانش آموزان و كاركنان مدرسه : برخورد و عملكرد سخت و خشن كاركنان مدرسه با دانش آموزان هنگام ورود خروج و یا برنامه انضباطی و اخلاقی

4. ترس از مربی : به مجموعه نرگشی و ارزیابی دانش آموز نسبت به مربی خود دارند تلقی می گردد .

متغیرهای تحقیق

1. متغیر مستقل : عوامل مؤثر در استرس نوجوانان و جوانان شامل عوامل شناختی ، روابط بین دانش آموزان و كاركنان مدرسه ، روش تدریس معلم ، برخورد امور ترتیبی

2. متغیر وابسته : استرس یا هرگونه فشاری كه به دانش آموز وارد می شود و مانع رفتار طبیعی و شكوفایی استعداد او می شود .

بیان مسئله

آیا نحوه ی برخورد كاركنان مدرسه اعم از مدیر و ناظم و . در استرس تأثیر دارد . آیا شیوه ی برگزاری امتحان استرس را در دانش آموزان بوجود می‎آورد و افزایش می دهد .

اهداف تحقیق

1. شناخت شیوه های معمول ترتیبی وآموزشی در مدارس و تأثیر آن در رشد روانی دانش آموزان

2. شناخت عوامل استرس زا در محیط مدرسه

3. ارائه راه حلهایی برای رفع یا كاهش عوامل استرس زا درمحیط مدرسه

فرضیه های تحقیق

1. نحوه ی برخورد مدیر و ناظم و شیوه ی اعمال در بوجود آمدن استرس تأثیر دارد .

2. شیوه های تدریس معمولی در دبیرستان در بوجود آمدن استرس تأثیر دارد .

3. تفاوت بین دانش آموزان از دید كاركنان مدرسه در بوجود آمدن استرس تأثیر دارد .

4. شرایط فیزیكی مدرسه در بوجود آمدن استرس تأثیر دارد .

5. ترسی از مربی در بوجود آمدن استرس تأثیر دارد .


فصل دوم

q مقدمه

S تعریف فشار روانی

S تاریخچه فشار روانی

S عوامل مؤثر برفشار روانی

S اثرات فشار روانی

S راههای كاهش فشار روانی


همانطور كه در مقدمه گذشت «نطفه ، مربی ، اجتماع و معاشرت با دوستان از ؟؟؟ اصولی هستند كه در سعادت و شقاوت انسان نقش بسزایی دادند»

به بیان دیگر اگر نطفة جنین از مال حرام منعقد شود یا مادر در زمان بارداری ازمال حرام تغذیه كند زمینه ی شقاوت در نهاد فرزند هموار می شود و اگر كودك نیز از مال حرام تغذیه كند شقی خواهد شد .

مسئله دو اینكه نقش مربی درتكوین شخصیت كودكان بسیار موثر است چون كودك و نوجوان آنها را به عنوان مدل یا الگوی رفتار برخود می گزینند . آنها می ستایند و میل دارد شبیه آنها گردد در این زمینه غیر ازمربی والدین و آموزگاران مهمترین الگو هستند .

اقتضای تربیت درست آن است كه معلم ، مربی ازتدبیر و تعادل اخلاقی لازم برخوردار باشد زیرا تندی و سخت گیری باعث پیدایش عقده ها و ناراحتی ها و غیره شده و سرانجام به گستاخی می انجامد .

سوم : اجتماع و معاشر از مهمترین تأمین كننده ی نیاز اساسی كودكان نیمی نیاز به احساس ارزشمندی و احتیاج به امنیت است . محیط كوچه ، محله ، شهر و مدرسه نیز در تشدید احساس ایمنی یا ناامنی بسیار مؤثر است . مدرسه اگر فضای مناسبی چه از لحاظ رفتار معلمان و مربیان و چه از جهت رفتار كودكان با یكدیگر نداشته باشد . برخود پنداری كودكان اثر منفی می گذارد و احساس حقارت و ناامنی او را تشدید می كند .


تعریف فشار روانی یا (استرس)

          برای فشار روانی تعریفهای متعددی شده كه خلاصه آنها به شرح زیر می‎باشد .

فشار روانی پاسخی فیزیولوژیكی به خواستها و تهدیدها كه سبب برانگیختن یا تحریك قابلیتهای خاص برای كنار آمدن با اینگونه عوامل است . به عبارت دیگر استرس یكی از عوامل درونی است و شرایطی را ایجاد می كند كه باعث فشار در فرد می شود و استرس بیشتر تمایل به سمت فشار دارد .

تاریخچه فشار روانی (یا بهداشت روانی)

بهروز میلانی فر (1373 ـ 28) در خصوص تاریخچه بهداشت روانی می نویسد :

«تاریخچه بهتر است روانی با توجه به بیماریهای روانی از زمانی كه بشر وجود داشته و مخصوصاً زندگی اجتماعی را شروع كرده همراه بوده است . در حقیقت روان پزشكی از قدیمی ترین حرفه و تازه ترین علم برای اینكه تقریباً از 1930 به بعد تشكیل اولین كنگره بین المللی بهداشت روانی بود كه روان پزشكی به صورت جزئی از علوم پزشكی شد و سازمانهای روان پزشكی برای پیشگیری در كشورهای مترقی یكی بعد از دیگری فعالیت خود را شروع كرد».

عوامل مؤثر برفشار روانی

          همانطور كه در مقدمه ذكر شد عواملی وجود دارند كه درتكوین شخصیت كودكان و نوجوانان مؤثر می باشند از جمله «خانواده ، مدرسه ، اجتماع ، دوستان» و اگر این عوامل نتوانند هر كدام وظیفه ی خود را به نحو احسن انجام دهند می توانند مهمترین عامل مؤثر در فشار روانی نوجوانان محسوب شوند سید احمد احمدی (1373ـ237 تا 236) در خصوص خانواده می نویسد «خانواده مهمترین پناهگاه برای جوانان است و اساس خانواده از نظر اسلام برمبنای دوستی و مرحمت است قرآن مجید فرماید .

          خداوند بین اعضای خانواده دوستی و شفقت قرار داده است »از آنجائیكه انسانها در خانواده به هویت و رشد شخصیت دست می یابند و خانواده های سالم و رشید به تكامل معنوی و اخلاقی نائل می شود لذا خانواده تنها عامل كمال بخشی و سكونت و آرامش و بالندگی اعضای خویش است بلكه در تحولات اساسی جوامع نقش عمده ای ایفا می كند . مذهب ، آموزش و حكومت نیز از عملكرد خانواده متأثر می شوند و این تأثیر به صورت متقابل باعث ایجاد تغییرات اساسی می گردد . پس اگر خانواده محیط سالم و سازنده ای داشته باشد و نیازهای جسمی و روانی افراد خویش را برآورد جامعه به خدمات جانبی و جبرانی كمتری برای افراد خانواده نیاز پیدا می كند .

دومین عامل «مدرسه»

          محیط مدرسه ، فضای ، معلم ، مدیر ، ناظم و مربی پرورشی ، خدمتگزار ، شاگردان و همه ی پدیده هایی كه درمدرسه به چشم می خورند با شاگردان تماس دارند و تأثیر آنها را در الگویابی شاگردان غیرقابل اغماض است . هیچ عضویی از عناصر مدرسه نمی تواند همچون معلم و براندازه معلم الگو سوز و الگوساز باشد گامی ممكن است كه رفتار ناظم یا معلم مدرسه به گونه ای باشد كه آنانرا در نظر شاگردان به صورت دشمن و فردی كینه توز جلوه دهد و به جای اینكه میان شاگردان و معلم و ناظم صمیمیت و همكاری برقرار شود نفرت و كینه میان آنها مبادله كرد و بالاخره .

ناهید فخرایی (1353 ـ 182) می نویسد : «كه مدرسه جایی است كه بوسیله یادگرفتن و بالابردن معلومات و تجربیات در مهارتها می تواند جبران ناراحتی‎های روانی را بكند و باعث سلامت روح گردد».

سومین عامل «معلم»

          معلم رابط میان شاگراد و محیط است و وظیفه ی او این است كه در میان شاگردان و محیط سالم او سازش وهماهنگی برقرار نماید .

ناهید فخرایی (1353 ـ188 تا 185) می نویسد :

          «معلم باید وسیله ابزار محبت باشد ومعلم باید بین از هر كس این احتیاج را برطرف سازد و به بچه ها نشان دهد كه آنها را دوست دارد . و معلمی كه علاقمنت است كه شاگردانش دچار امراض روانی نشوند باید در روش خود دقت كامل را داشته باشد».

          لازم است كه معلم دارای یك سلسله خصوصیات بدنی ، علمی و اخلاقی باشد كه این خصوصیات با شاگرد و محیط او پیوند و رابطه ی مستقیم دارد و معلمی كه دارای خصوصیات زیر باشد می تواند به بهترین وجهی وظیفه ی تعلیم و تربیت را ارائه كند . 

خصوصیات جسمانی و بدنی معلم

1. باید سالم و تندرست بوده و دچار ضعف و بیماری مفرط نباشد .

2. از عیوب و نقصهای فاحس عضویی سالم باشد مانند لكنت زبان كه ممكن است مورد استهزاء شاگردان قرار گیرد .

3. شاداب و با نشاط باشد . معلم كسل و بی حال موجب كسالت و سستی شاگردان می شود .

4. دارای ظاهری آراسته و منظم باشد چون سرمشق و الگوی شاگردان است .

خصوصیات علمی معلم

          1ـ فراست و هوشیاری 2ـ احاطه علمی نسبت به مواد درسی چون شاگردان در محیط مدرسه و جلسه ی درس در برابر مقام علمی و فرهنگی معلم خاضع هستند . 3ـ روان شناسی : تابرخورد با دانش آموزان رفتار ویژه ای را در پیش گیرد . 4ـ تمایل و دلبستگی به شغل معلمی : كسی كه دل بستگی نداشته باشد نمی‎تواند معلم شایسته ای باشد . 5ـ سعی در افزودن معارف و معلومات 6ـ داشتن اطلاعات دینی و سیاسی

خصوصیات اخلاقی معلم

1ـ محبت و نرمش 2ـ عزت نفس و خویشتن داری 3ـ احترام به آداب دینی و ملی 4ـ داشتن روحیه فداكاری 5ـ سعة صدر 6ـ خوشرویی و گذشت 

بررسی عوامل استرس زا از دیدگاه دانش آموزان دختر مقطع دبیرستان شهرستان آمل در سال تحصیلی 83ـ1382 

جهت دریافت فایل بررسی عوامل استرس زا از دیدگاه دانش آموزان دختر مقطع دبیرستان شهرستان آمل در سال تحصیلی 83ـ1382  لطفا آن را خریداری نمایید

قیمت فایل فقط 1,900 تومان

خرید

برچسب ها : بررسی عوامل استرس زا از دیدگاه دانش آموزان دختر مقطع دبیرستان شهرستان آمل در سال تحصیلی 83ـ1382 , دانش آموزان , دانلود بررسی عوامل استرس زا از دیدگاه دانش آموزان دختر مقطع دبیرستان شهرستان آمل در سال تحصیلی 83ـ1382 , , علوم اجتماعی , استرس , دانش آموزان دختر , پروژه دانشجویی , دانلود پژوهش , دانلود تحقیق , افسردگی , , پایان نامه , دانلود پروژه , عوامل استرس

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر