امروز: دوشنبه 17 دی 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
لینک دوستان
بلوک کد اختصاصی

پایان نامه انتخابات ریاست جمهوری

پایان نامه انتخابات ریاست جمهوریدسته: حقوق
بازدید: 34 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 20 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 22

پایان نامه انتخابات ریاست جمهوری در 22صفحه در قالب فایل ورد قابل ویرایش

قیمت فایل فقط 4,900 تومان

خرید

 پایان نامه انتخابات ریاست جمهوری

راهبرد اساسی در انتخابات

راهبرد اساسی كه باید مورد توجه قرار بگیرد تلاش برای حضور حداكثری مردم در انتخابات ریاست جمهوری است تا به فضل الهی با برگزاری یكی از بهترین وپرشورترین انتخابات، بار دیگر حماسه ملی در كشور آفریده شود و دشمن از دست اندازی به ایران اسلامی وملت سرافراز ایران مایوس گردد.

ویژگیهای رئیس جمهور:

گروه ها و احزاب درباره انتخابات ریاست جمهوری دیدگاه هایی دارند كه مورد توجه خودشان است اما مردم در انتخابات رئیس جمهوری، با كفایت دلسوز، مومن و وفادار  به آرمانهای انقلاب وملت را انتخاب می كنند كه سطح كارآمدی نظام را روز به روز ارتقاء دهد و مشكلات مادی ومعنوی مردم را با قدرت حل نماید.

شور انتخاباتی در گرو اعلام برنامه ها:

ملت تشنه كار در زمینه های اقتصادی، علمی، اخلاقی وسیاست خارجی است و شور انتخاباتی از طریق اعلام برنامه ها وراهبردهای نامزدهای انتخاباتی برای مردم تحقق خواهد یافت.

لزوم پرهیز مسئولان نظام از اشرافی گری:

به نظر من اشرافی گرای برای یك كشور آفت است، اشرافی گری مسئولان آفت مظاعف است. برای خاطر این كه اشراف عالم از مال خودشان حالا حلال و حرامش به عهده خودشان خرج می كنند از مال خودشان اشرافی گری می كنند- اما اگر مسئولان اشرافی گری بنماید از مال مردم خرج می نمایند.

حقوق مردم در انتخابات ریاست جمهوری:

با توجه به اهمیت وجایگاه قوه مجریه و ریاست جمهوری فصل نهم قانون اساسی ج 1.10 با 39 اصل به این نهاد اجرایی اختصاص یافته است وعلاوه بر آن در سایر فصلها واصول این قانون به تناسب حدود، وظایف، اختیارات ونقش آفرینی ها دولت مورد عنایت وتصریح قرار گرفته است قانون انتخابات ریاست جمهوری ایران دارای 8 فصل و94 ماده می باشد وفصل های این قانون به ترتیب عبارتند از:

1-كلیات         2-كیفیت انتخابات      3-شرایط انتخاب كنندگان وانتخاب شوندگان 4-هیات اجرایی        5-اعلام داوطلبی و رسیدگی به صلاحیت داوطبان     6-تبلیغات   7-شكایت ونحوه رسیدگی ومجازات

این قانون  كه در میان قوانین انتخابات كشورهای غربی وممالك خاورمیانه بی نظیر و دارای نكات و ویژگیهای برجسته ای می باشد، بر مبنای احترام وتامین حقوق آحاد مردم تدوین شد، و زمینه های خود كامگی و سوء استفاده ابزاری از آرای مردم را مسدود نموده است.

مواردی از قانون انتخابات ریاست جمهوری:

1-وزارت كشور موظف است مراتب برگزاری انتخابات و تاریخ شروع ثبت نام داوطلبان ریاست جمهوری را با استفاده از وسایل ارتباط جمعی به اطلاع عموم برساند.

2-چنانچه شورای نگهبان به دلایلی انتخابات ریاست جمهوری را در سراسر كشور متوقف یا باطل نماید و وزارت كشور با كسب نظر شورای نگهبان در اولین فرصت مناسب نسبت به تجدید انتخابات  اقدام می نماید.

3-انتخابات به صورت مستقیم، عمومی و با رای مخفی خواهد بود.این ماده از امتیازات قانون انتخابات جمهوری اسلامی نسبت به سایر كشورهاست. در برخی كشورهای دیگر انتخابات به صورت غیرمستقیم وتوسط پارلمان صورت می گیرد و روند مراحل انتخابات نیز با شعارهای عوام فریبانه- تبلیغات گمراه كننده وبزرگنمایی كاندیداها یا جریانهای سیاسی-فرصت انتخاب صحیح وآگاهانه را از آحادمردم سلب می كنند. اما د ركشور ما مردم مستقیما كاندیدای مورد نظر خود را بر می گزینند. در این مرحله از آزادی واختیار كامل برخوردارند وكاندیدا، نیز شایستگی ها، برنامه ها و اولویت های خود را به آینه افكار عمومی عرضه می دارند.

4-هر گاه در فاصله ده روز پیش ازرای دیگری یكی ازنامزدهایی كه صلاحیت او طبق این قانون احراز شده فوت كند. انتخابات بمدت 2 هفته به تاخیر می افتد.تا هیچ حوزه انتخابیه از حق انتخاب و رأی خود محروم نمانند و این خود از موارد ویژه عنایت نظام اسلام به مردم سالاری واقعی ودینی است.

1-در ماده 3 قانون انتخابات ریاست جمهوری

2-ماده 5 قانون انتخابات ریاست جمهوری

3-ماده 10قانون انتخابات ریاست جمهوری

4-ماده11 قانون انتخابات ریاست جمهوری

5-انتخابات رئیس جمهوری با كسب اكثریت مطلق آرای مردم باشد.

6-چنانچه در مرحله اول برای هیچیك از داوطبلان اكثریت مطلق حاصل نگردد.انتخابات دو مرحله ای خواهد شد. انتخابات مرحله دوم در جمعه هفته بعد انجام خواهد شد.

چنانچه در هر مرحله از انتخابات ریاست جمهوری به هر دلیل فقط یك نامزد در جدول انتخاباتی باقی بماند بلافاصله دستور شروع مجدد انتخابات صادر می شود.

7-وزارت كشور پس از وصول نتایج شمارش آرای در داخل و خارج كشور، نتیجه كلی انتخابات را از طریق رسانه های گروهی به اطلاع مردم خواهد رساند.

8-صدا وسیمای جمهوری اسلامی ایران مكلف است برنامه های آموزشی انتخاباتی- همچنین كلیه اعلامیه، و اطلاعیه های مربوط به انتخابات را از شبكه سراسری یا محلی پخش نماید.

9-ماموران انتظامی در حدود قانون موظف به ایجاد نظم و جلوگیری از هر گونه بی نظمی در جریان انتخابات وحفاظت صندوقها می باشند.

1-ماده 13قانون انتخابات ریاست جمهوری

2- ماده 14قانون انتخابات ریاست جمهوری

3- ماده 15قانون انتخابات ریاست جمهوری

4- ماده 18قانون انتخابات ریاست جمهوری

5- ماده 23قانون انتخابات ریاست جمهوری

6- ماده 24قانون انتخابات ریاست جمهوری

چگونه مشاركت حداكثری تحقق می یابد؟

واژه مشاركت سیاسی معادل شركت مردم و دخالت آنها در سیاست است و لازمه تحقق آن امید واطمینان مردم به تاثیرگذاری در فرایند تصمیم گیری در جامعه با برخورداری از حق انتخاب آزادانه می باشد.

برای دستیابی به مشاركت حداكثری مردم، راهی جز افزایش رقابت افراد گروههای سیاسی و حصول اطمینان آنها از اراده مسئولان نظام برای احترام به قصد واراده مردم و ایجاد زمینه های مناسب برای برگزاری انتخاباتی سالم و سازنده متصور نمی باشد. مردم برای حضور در پای صندوقهای رای باید انگیزه داشته باشد و وظیفه مسئولان نظام تقویت انگیزه و ترغیب مردم برای انجام این وظیفه شرعی و ملی است. بی تردید تقویت انگیزه و ترغیب بدون برنامه مشخص وراهكارهای منطقی-امكان پذیر نخواهد بود. بنابراین برای افزایش میزان‌ آرای مردم و دستیابی به مشاركت حداكثری در انتخابات ریاست جمهوری باید راهكارهای ذیل متوسط ذیل مد نظر قرار گیرد:

1-برگزاری سالم و قانونی انتخابات

منظور از انتخابات سالم وقانونی آن است كه اولا: همه احزاب وگروههای قانونی مشاركت داشته و بتوانند نامزد خود را معرفی نمایند و مردم نیز بر مبنای شناخت خود از بین افراد و با گرایشهای مختلف بتوانند به كاندید مورد نظر رای دهند.

ثانیا: همه نهادها و سازمانهای متولی برگزاری انتخابات به صورت شفاف پاسخگوی مردم بوده و به ایفای وظایف قانونی خود بدون توجه به گرایشهای سیاسی بپردازند. وزارت كشور وشورای نگهبان نیز دلایل ومستندات تایید یا در صلاحیت كاندیداها را برای افكار بازگو نماید.

ثالثا: همه به قانون احترام گذارند وبا توجه به اینكه قانون وظیفه نظارت را برعهده شورای نگهبان و اجرا را برعهده وزارت كشور گذاشته است بین ناظران ومجریان هماهنگی وهمدلی كامل برقرار شود و همه احزاب وگروهها وافراد ضمن ارائه دیدگاه ها و نظرات خود به موازین اخلاقی پایبند بوده واز تخریب یكدیگر یا نظام پرهیز نموده واصل را بر تبلیغ برنامه های خود قرار دهنده نه تضعیف جریان مخالف

این متن فقط قسمتی از پایان نامه انتخابات ریاست جمهوری می باشد

جهت دریافت کل متن ، لطفا آن را خریداری نمایید

قیمت فایل فقط 4,900 تومان

خرید

برچسب ها : پایان نامه انتخابات ریاست جمهوری , پایان نامه , انتخابات ریاست جمهوری , انتخابات , دانلود پایان نامه

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر