امروز: سه شنبه 18 دی 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
لینک دوستان
بلوک کد اختصاصی

طرح مالی شركت ماشین سازی و سیم و كابل سازی حسام

طرح مالی شركت ماشین سازی و سیم و كابل سازی حسامدسته: علوم انسانی
بازدید: 36 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 125 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 160

طرح مالی شركت ماشین سازی و سیم و كابل سازی حسام در 160 صفحه ورد قابل ویرایش

قیمت فایل فقط 5,000 تومان

خرید

طرح مالی شركت ماشین سازی و سیم و كابل سازی حسام در 160 صفحه ورد قابل ویرایش


مقدمه :

         اكنون بیش از نود سال تاسیس كارخانه برق شهری در ایران می‌گذرد و حدوداً سی سال تحت این مدت موسسات تولید و توزیع برق كلاً در دست بخش خصوصی بوده نه تنها صاحبان و مدیران آنها در گذشته‌اند بلكه متأسفانه دفاتر و اسناد مرتب و مدونی در دست نیست و در بیشتر موارد حتی یك نكته روشن كنندة مطلب هم دشوار بدست می‌آید.




1-1-      تاریخچه

اگر كسی بخواهد كه تاریخ علم الكتریسیته را تا قرن ششم قبل از میلاد بكشا ند. بر او خرده نمی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌توان گرفت زیرا در آن عصر كهربا و مغناطیس و برخی از خاصیتهای این دو ماده شنا‌خته شده بود و این سخن از طا لس ملطی[1] روایت شده است كه گفته بود «مغناطیس در خود روحی دارد، چه آهن را به جنبش در می آورد[2].»

اما در واقع الكتریسیته از تاریخ 1785 میلادی كه كولن[3] قانون اصلی الكتریسیته ساكن را یافت و شباهت بسیار نزدیك آن را با قانون جاذبة عمومی نشان داد[4] آغاز می‌شود.

از این زمان تا سال 1871 كه گرم ماشین برقی خود را اختراع كرد 86 سال طول كشید. انرژی، استعداد یك سیستم برای انجام دادن كار خارجی است[5]. تأثیر گذاری هر عامل بر محیط اطرا فش به همین استعداد بستگی دارد. در میان تأثیر گذاران بر محیط، انسان از این امتیاز شگرف بر خوردار است. كه می‌تواند با به كار بردن تمهیداتی، حاملهای انرژی را به خد مت خود در آورد و از استعداد كارزایی آنها در راههای مطلوب خودش سود ببرد.

انسان این مهم را به اختراع دستگاههای لازم تحقق بخشیده است. این دستگاهها واسطه‌ای هستند كه گونه خاصی از انرژی را به گونه‌ دیگر تبدیل می‌كند به نحوی كه از نظر كاربرد قابل استفاده و مطلوب باشد.

ماشینهای ساده مانند اهرم، چرخ، اره، چكش و سطح شیب دار از دیرباز توسط بشر شناخته شده بودند و كار آنها اساساً تغییر شكل انرژی مكانیكی حاصل از نیروی عضلانی بود. با گذ شت زمان و متنوع شدن نیاز بشر به انرژی انواع دیگری از ماشینها كه تبدیلات پیچیده تری را انجام می‌دادند اختراع شد.

ماشینهای تازه، علاوه بر آنكه استفاده از انرژی عضلانی انسان را متنوعتر و كار آمد‌تر ساختند، توانستند منابع دیگری در بیرون از وجود انسان را نیز مهار كنند و به خدمت او در آورند.

ماشینهای بافندگی دستی، آسیابهای بادی و آبی و كشتیهای بادبانی را می توان از این زمره محسوب داشت.

دستیابی بدین گونه منابع انرژی، گام بزرگی در راه فراتر رفتن انسان از محدودة امكانات بدنی وی بشمار می‌رفت. ولی چون سیستمهای بكار رفته، نسبت به انرژی قابل استحصال از آنها بسیار حجیم بودند، ماشینها هم می‌بایست به همان نسبت حجیم و بزرگ باشند و همین امر محدودیتهای بسیاری را بر كم و كیف و كارائی ماشینها تحمل می كرد.

بنابراین، توجه دانشمندان به ساخت ماشینهایی كه بتوانند منابع انرژی متراكم را به كار گیرند معطوف شد. اختراع ماشین بخار در سال 1764 میلادی توسط جیمز وات[6]، منشأ تحولی سریع و شدید در صنعت گردید. وجه تمایز این ماشین جدید با ماشینهای قبلی در این بود كه با حجم بسیار مختصری می‌توانست انرژی متراكم در سوخت را به انرژی از نوع دلخواه (مكانیكی) تبدیل كند.

استفاده از ماشین بخار در وسائط نقلیه و كارخانه‌ها به سرعت پیشرفت نمود. در كارخانه ها، با سود جستن از یك محور انتقال انرژی و با كمك تعدادی چرخ فلكه و تسمه، انرژی مكانیكی را از ماشین بخار در یا فت و بین دستگاههای مصرف كننده توزیع می كردند و با این روش توانستند انرژی حاصل از ناشین بخار را مهار سازند.

ماشین بخار تا 140 سال پس از اختراع آن، یكه تاز میدان بود و در عین حال، تلاش در   راه دستیابی به ماشینهای كار آمد‌تر ادامه داشت.مثلاً :

-   در سال 1876 نیكولاس آگرست اوتو[7] ماشین چهار زمانة خود را كه با گاز كار می‌كرد اختراع نمود .

-      در سال 1892 رودلف دیزل[8] موتور اختراعی خود را به ثبت رسانید .

-   از اواخر قرن نوزدهم توربینهای بخاری و آبی باری تهیة انرژی مكانیكی از انرژیهای حرارتی و پتانسیل وارد بازار شدند.

1-2-     پیدایش صنعت برق در جهان

در میان همة وسایلی كه برای تهیه و تبدیل انرژی ابداع شد، برندة نهائی را باید ماشینهای تولید مصرف كنندة انرژی برقی دانست. قوانین اساسی الكتریسیته را كولن در سال 1785 عرضه كرد در سال 1800 ولتا[9] پیل الكتریكی را اختراع نمود و بالاخره در سال 1871 با اختراع ماشین گرام راه برای تبدیل كلان انرژی مكانیكی به الكتریكی و بالعكس باز گردید.

انرژی الكتریكی را باید ارزشمند ترین و مرغوبترین نوع انرژی دانست زیرا:

- اولاً: به آسانی قابل انتقال از جائی به جای دیگر است. با پیشرفتهایی كه امروزه حاصل شده است، هیچ نوع محدودیتی برای انتقال این نوع انرژی متصور نمی‌باشد. در صورتی كه انرژیهای دیگر از این نظر با محدودیتهای بسیاری رو به رو هستند .

ثانیاً : قابل تبدیل به هر نوع انرژی دیگر می‌باشد.

ثا لثاً: پاكیزه‌ترین نوع انرژی است و هیچ نوع آلودگی زیست محیطی ندارد.

به دلایلی كه گفتیم،  انرژی الكتریكی امروزه مطلوبترین نوع انرژی محسوب می‌شود.

هر چند با اختراع پیل در سال 1800، استفاده های علمی از انرژی الكتریكی در مواردی مانند تلگراف و تلفن آغاز شد. اما شروع استفاده كلان از این نوع انرژی به بعد از اختراع ماشین گرام در سال 1871 مربوط می‌شود كه باید آنرا نوع اولیه ژنراتورهای برقی امروزی محسوب داشت.

1-3-     آشنایی ایرانیان با صنعت برق

آنطور كه از آثار مكتوب و سفر نامه‌های باقی مانده بر می‌آید، نخستین برخوردها و آشنائی‌های قابل ذكر ایرانیان با آثار انقلاب صنعتی در اروپا به سالهای اولیه قرن 19 میلادی باز می گردد.

مثلاً در سفر نامه میرزا ابوالحسن خان (ایلچی) به روسیه[10] در گزارش رویدادهای روزهای بیست و نهم ذیحجه تا ششم محرم سال 1230 هجری قمری[11] در باب باز دید از یك كار خانه اسلحه سازی در شهر تول روسیه چنین آمده است:

… در آنجا چرخ بزرگی ساخته اند و پیش روی چرخ، چیزی به تركیب دنگ برنج كوبی كار گذاشته‌اند. شخصی ایستاده آهن از كوره بیرون آورده را نزدیك آن دنگ می‌برد. چرخ را آب حركت داده به دنگ می‌خورد. و دنگ در كمال سرعت بالا رفته فرود می‌آید و به آهنی كه در دست آن مشخص است می‌خورد. قطع قطع می‌كند به جهت هر اسلحه كه از مقولة تفنگ و طپانچه و شمشیر و قرابینه و سر نیزه خواسته باشد به قدر همان قطع می كند...

… در این كار‌خانه چرخها و اسبابها هست كه خود بخودگردش می‌كند. و پای هر دستگاهی استادی نشسته، چیزی می سازد. و اصل اینها از یك كوزة آتش و خمرة آهنی آب[12] است كه از بخار آن هزار بلكه دو هزار چرخ دستگاه گردش می‌كند و احتیاج به آدم ندارد و این مقوله چیزها از تقریر چندان دستگیر نمی‌شود و موقوف به دیدن است....

چنانكه از این گزارش بر می‌آید، در زمان نگارش آنها، یعنی بیش از نیم قرن پس از انقلاب صنعتی، گر چه استفاده از انرژی بخار رایج گردیده بود و در كشور روسیه تزاری نیز از آن استفاده می‌شود. اما هنوز از تولید برق برای مصارف صنعتی و تجاری آن خبری نبوده است.

در سال 1290 هجری قمری یعنی تقریبأ شصت سال پس از سفر میرزا ابوالحسن شیرازی ناصرالدین شاه، در ضمن خاطرات نخستین سفر خود در وصف تماشا خانه‌ای در مسكو می گوید :

… هر دقیقه روشنائی الكتریسته رنگارنگ از گوشه‌ها به مجلس رقص می‌اندازند[13].

توجه كنید كه این خاطره مربوط به سال 1873 یعنی دو سال بعد از اختراع ماشین گرام است شانزده سال بعد، ناصر الدین شاه در روزنامه سفر سوم خود به فرنگستان[14] در توصیف یكی از عمارتهای مسكو كه در آنجا به مهمانی رفته است می‌نویسد :
(در روز سه شنبه 20 شهر رمضان { 1306 هجری قمری}

… وارد عمارت دالغروكی شدیم، خیلی خوب عمارتی است. دو سفر سابق هم كه آمده بودیم همین جا به عین همانطور است كه دیده بودیم چیزی كه خیلی تازگی داشت پنج، چهل چراغ در اطاق شام بود كه با چراغ الكتریسیته روشن بودند و كاسه‌های چهره رنگ[15] داشتند. به قدری قشنگ بود كه مثل چراغ پریان یا چراغ بهشتی به نظر می‌آمد و تمام تالار را مثل روز روشن كرده بود در صورتیكه چشم هم نمی‌زد…)

ناصر الدین شاه به تاریخ چهارشنبه پنجم شوال 1306 هجری قمری دربارة یك كارخانه ریسندگی و بافندگی نزد یك ورشو چنین می‌نگارد :

… كارخانه‌های بزرگ و كوچك متعدد خیلی بود. زن و مرد و دختر زیادی در این كارخانه كار می‌كردند. چرخهای زیاد، دیگهای بزرگ داشت …

… یك كارخانه بزرگ رفتیم كه ته كارخانه هیچ پیدا نبود و به قدری جمعیت توی كارخانه بود،‌ مثل مورچه‌، از صدای چرخ بخار و این همه جمعیت آدم كر می‌شد اما چرخها دستی یا پایی نیست، با بخار چرخ را حركت می‌دهند.

وی همچنین به تاریخ یكشنبه نهم شوال 1306 در توصیف شهر برلین می‌نویسد :

… یك سیر دیگر برلن وضع سیمهای تلگراف است[16] كه تعجب دارد. یك سیم، دو سیم و ده سیم نیست. در بلندیهای عمارتهای مرتفع میله‌های كلفت آهنی نصب كرده و به آنها عرض چند مرتبه میل و مقره گذاشته، به طرف سیمها كشیده‌اند مثل تار عنكبوت كه اگر آدم بخواهد بشمارد چشم خیره می‌شود و ممكن نیست.

و چهارشنبه دوازدهم شوال 1306 دربارة بازدید از یك كارخانه ساخت لوازم برقی چنین شرح می‌دهد :

(… ساعت نه بعد از ظهر قرار داده بودیم كارخانه الكتریسته …

در این كارخانه اسباب الكتریسیته از هر قبیل می‌سازند، سیمهای كلفت به جهت تلگراف زیر دریا، اسباب طلفون، پیل‌ها و چرخهای تلگراف و غیره. هزار عمله در اینجا كار می‌كند. چرخ بخار دارد و چرخهای مختلف كه كار می‌كنند، حقیقت چیز تازة انطراسان[17]نداشت. غیر همان چرخ بخار و چرخها كه كار می‌كردند. چیز تازه این بود كه دور نمائی پا‌نو را مانند ساخته بودند و از مقوا و نقاشی مثل پردة تماشاخانه ده و دره بلندی و پستی و چیزهای دیگر ساخته بودند. روشنی الكتریسیته زیاد در كارخانه بود چشم را می‌زد. عزیز السطان هم تازه چشمش خوب شده و از این روشنی صدمه خواهد خورد …

كارخانه خیلی گرم بود و بوی قیر و بوهای دیگر می‌آمد و ما حركت می‌كردیم و همه را می‌دیدیم در بین گردش نسیم خنكی احساس كردیم، باد می‌وزید. مثل باد بهشت كه درآن گرما و تعفن آدم را زنده می‌كرد. ما تعجب كردیم كه از كجا باد می‌آید، بعد ملتفت شدیم كه از یك چرخی است، پره پره ساخته‌اند، با الكتریسیته حركت می‌كند با سرعت زیاد و احداث باد می‌كند. اسبابی دارد كه به حركت انگشت چرخ می‌ایستد. یك مرتبه از تعفن و گرما جهنم می‌شود باز انگشت می‌گذارند به حركت می‌آید. بهشت می‌شود. خیلی مغتنم دانستم و آنجا ایستادم. خنك شدم. باد طوری بود كه دامن سرداری و كلیچه را خوب حركت می داد. گفتیم اگر ممكن است یكی از این چرخها بسازند و برای ما به تهران بفرستند. سیمن گفت می‌سازم و می‌فرستم[18] .)

یا دریاب سیرك آمستر دام چنین نقل می‌كند :

(… چراغهای گاز سیرك را یك مرتبه ضعیف كردند و از بالا به وسط سیرك روی رقاصها روشنی الكتریسیته می‌انداختند. گاهی الوان و رنگ به رنگ می‌كردند. بسیار قشنگ بود.…)

نقل از این نمونه‌های تاریخی، ضمن آنكه برای خوانندة امروزی خالی از لطف نیست، تصویری هم از وضعیت برق در آن زمان به دست می‌دهد وبرداشتهای دولتمردان دوره ایران را در برخورد با پدیده‌های كولن علم و صنعت آشكار می‌سازد.

1-4- برق در همدان و نخستین نیروگاه آبی

در ورود صنایع جدید به همدان، شادروان حاج موسی ناصر الممالك شریفی همدانی سهمی تحسین برانگیز دارد. آن مرحوم در سال 1300 چهل عدد تلفن مغناطیسی و دستگاه مركزی مربوط به آن را در همدان نصب كرد و در دسترس عموم قرار داد.

وی پس از فراغت كار تلفن،‌ به فكر تولید برق برای همدان افتاد ابتدا یك موتور برقی به قدرت 10 اسب بخار (5/7 كیلو وات) خریداری كرد و در زیر زمین ناصریه نصب كرد. سیم كشی مربوط به این مولد از ناصریه به طرف تلگرافخانه (در خیابان بین النهرین) بود كه در شب اول تعدادی در حدود 50 شعله چراغ بر روی آن روشن شد. این مولد از نوع دیزلی افقی و تك سیلندر ساخت دوتیس بود.

چند سال بعد یك دستگاه مولد بخاری 40 كیلو واتی كه با سوخت هیزم كار می‌كرد خریداری شد و در محلة «توت قمی‌ها» به كار افتاد.

مرحوم ناصر الممالك در سال 1308 چند تن را برای تأسیس شركت سهامی برق با خود همراه و موافق ساخت. در پی این موفقیت، وی به آلمان مسافرت كرد و مقدمات خرید و نصب توربینهای آبی را فراهم آورد. برای آبرسانی به توربینها با راه سازی و تراز كردن آب (گنجنامه) كه به مبلغ 14500 تومان خریداری شده بود. ابتدا آب را به تپة نقاره خانه هدایت و در مخزن مناسبی انباشته می‌كردند و سپس آن را با دو لوله به توربین خانه كه در پایین تپه، در دره عباس آباد قرار داشت هدایت می‌نمودند.

مشخصات تأسیسات این توربین آبی به شرح زیر بود :

-      بده (دبی) آب : در حدود 12 سنگ (200 لیتر در ثانیه)،

-      ابعاد مخزن 6× 8× 100 متر مكعب ،

-      دریچه‌های كشویی خروجی كه با دست باز و بسته می‌شوند : 2 عدد،

-      دریچه سرریز مشابه كشوهای خروجی : 1 عدد،

-      ارتفاع مخزن از محل توربین‌ها: 110 متر،

-      قطر لولة آبرسان (یك لوله برای هر توربین): 30 سانتی‌متر،

-      نوع توربین : فرنسیس ،

-      قدرت هر توربین : 400 كیلو وات،

-      ظرفیت اسمی هر آلترناتور: 500 كیلو ولت آمپر،

-      سرعت توربین- ژنراتور: 1000 دور در ثانیه،

-      نحوة اتصال مكانیكی توربین – ژنراتور: مستقیم- افقی،

-      ولتاژ ژنراتور: 6300 ولت،

برق تولیدی از این مولد با خط هوایی 6300 ولتی به شهر همدات انتقال می‌یافت. البته در زمان كار این مولدها، دستگاههای مولد دیگری نیز در همدان به تامین برق شهر كمك می‌كرد.

بعد از درگذشت حاج موسی ناصر المالك شریفی، شركت سهامی برق الوند به مدیریت آقای حاج حسین شریفی و اعضای هیئت مدیره آقایان ایزدی، منصور، یونس زاده و ممقانی تشیكل شد تا زمان تشكیل شركت برق منطقه‌ای همدان، به كار تامین برق این شهر ادامه داد.

مولدهای 100 × 2، 100 × 3، 350 ×‌1، 620× 1 و 2250 × 1 كیلوواتی، واحدهایی بودند كه در سال 1345 یعنی در هنگام تحویل و تحول از شركت خصوصی به شركت برق منطقه‌ای همراه با توربینهای آبی، برق همدان تأمین می‌كردند.

2-4- برق در مشهد

مظفر الدین شاه در سال 1318 هجری قمری در راه بازگشت از اروپا مولد كوچكی به قدرت 12 اسب بخار برای صحن امام رضا (ع) وارد كرد كه توسط حیدر عمو اوغلی نصب شد و به بهره برداری رسید. این مولد كه به قیمت ده هزار تومان گردید از نوع OTTODEUTZ بود.

درسال 1281 هجری شمسی دو موتور 25 كیلو واتی دیگر توسط حاج امیر رضوی، معروف به چراغ برقی خریداری شد و در كنار مولد اولی نصب گردید.

وضع برق در مشهد از آن پس برای مدت سی سال ثابت و راكد ماند. در سال 1315 شمسی یك مولد به قدرت 115 اسب بخار به وسیلة مادر آقاخان سوم به نام بی بی شمس الدوله برای آستان قدس خریداری كرد و در خیابان طبرسی نصب نمود ولی تا این تاریخ اقدامی برای تأمین برق شهری به عمل نیامده بود.

احساس نیاز شدید مردم به برق، عده‌ای را بر آن داشت كه مشتركاً سرمایه گذاری كرده و مولدی را در خیابان چهار باغ برای تامین برق خیابانهای نادری و بازار نصب كنند. البته این برق فقط برای تامین روشنائی در شبها بود و برای ستفاده روزانه از مولد، اسیابی در جوار آن نصب كردند. در سال 1317 به توصیة نایب التولیة وقت،‌ كارخانه‌های مشهد اقدام به تشكیل شركت عمومی برق كردند.

اقدام مجدانه و اساسی دیگر، ایجاد شركت خسروی بود كه در سال 1314 شمسی با سرمایة اولیه 24 میلیون ریال مركب از 48000 سهم پانصد ریالی در زمینی به مساحت 5400 متر مربع تاسیس گردید. این شركت در دی ماه 1318 در شركت نخ ریسی و برق خسروی ادغام شد.

درسال 1319،‌ شركت خسروی اقدام به خرید و نصب مولدی به ظرفیت 600 كیلو وات كرد و سپس همزمان با جنگ جهانی دوم سه دستگاه مولد 600 كیلو واتی كرسلی نیز خریداری و نصب نمود .

همچنین در سال 1331 یك دستگاه مولد 750 كیلو واتی دیگر نیز به كار گرفته شد.

در مرداد 1336 با توافق و تفاهم شركت خسروی و شهرداری مشهد و كمك سازمان برنامه،‌ شركت تازه‌ای با نام شركت برق مشهد تاسیس گردید و این شركت با خرید مولدهای مختلفی ظرفیت تولیدی برق مشهد را از 2300 كیلو وات به 10000 كیلو وات افزایش داد.

در آبان 1342 برق مشهد به سازمان برق ایران واگذار شد. این وضعیت تنها به مدت یك سال یعنی تا زمان تشكیل وزارت آب و برق دوام یافت و از آن پس شركت برق منطقه‌ای خراسان عهده‌دار این مهم گردید.

1- تشویق و تسهیل كار صنایع .

2- افزایش و بهبود رفاه مصرف كنندگان .

برای تحقق بخشیدن به این دو هدف لازم بود از یك سو انرژی برق به میزان كافی، مطمئن و با نرخ مناسب در اختیار مصرف كنندگان قرار می‌گرفت و از سوی دیگر با نرخهای تشویقی و افزایش عرضه برق، موجبات رشد صنعتی فراهم می‌آمد. این امر فقط از طریق توسعه تأسیسات تولید، انتقال و توزیع به ویژه در مراكز عمده مصرف و شهرهای بزرگ و متوسط كه از لحاظ صنعتی اهمیت بیشتری داشتند می‌بایست بر مبنای طرحهای جامع اقتصادی و پیش بینی مصارف آینده انجام می‌پذیرفت. به همین خاطر به بازارهای برق به سه گروه متمایز تقسیم شده و برای هر گروه برنامه ریزی جداگانه به شرح زیر انجام گرفته بود :

1- تأمین برق مراكز عمده مصرف[19]با اعتباری به میزان 14 میلیارد ریال.

2- تأمین برق 17 شهر متوسط[20] با اعتباری به میزان 5/1 میلیارد ریال .

3- تأمین برق شرهای كوچك به اعتباری به میزان 2/1 میلیارد ریال .

همچنین برای بهینه سازی روشهای بهره برداری جهت بهبود كیفیت نیروی برق و كاهش هزینه تولید و اصلاح و تركیب نرخها كه می‌توان آنها را جزء هدفهای كلی و عمومی برنامه سوم عمرانی كشور به حساب آورده، اعتباری به میزان 600 میلیون ریال در نظر گرفته شده بود .

در آخرین تجدید نظری كه در اعتبارات برنامه سوم عمرانی كشور به عمل آمد هزینه سرمایه گذاری در صنعت برق به 21 میلیارد ریال افزایش یافت.

از نكات مهمی كه در بنامه سوم عمرانی كشور می‌توان به آنها اشاره كرد یكی پیش بینی تأسیس «سازمان برق ایران» بود كه می‌بایست مسئولیت توسعه برق كشور را به عهده می‌گرفت و دیگری تشكیل مؤسسات برق منطقه ای و ناحیه‌ای در سراسر كشور بود.

قیمت فایل فقط 5,000 تومان

خرید

برچسب ها : پروژه مالی شركت ماشین سازی و سیم و كابل سازی حسام , تحقیق مالی شركت ماشین سازی و سیم و كابل سازی حسام , مقاله مالی شركت ماشین سازی و سیم و كابل سازی حسام , طرح مالی شركت ماشین سازی و سیم و كابل سازی حسام , گزارش مالی شركت ماشین سازی و سیم و كابل سازی حسام , مالی , شركت ماشین سازی و سیم و كابل سازی حسام , شركت , ماشین سازی , سیم و كابل سازی , حسام

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر